Известие

Collapse
No announcement yet.

спортен филтър ??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• спортен филтър ??

1. как да сложа това
    2. откъде да намеря преходник
    поздрави.
    Alfa 155 2.0TS 8V '93
    sigpic
    VW LADAVAGEN '81
    CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

За колко пари го взема ?

Comment

колеги питам преди да го взема
      цената беше нещо 17-18 лева.
      Alfa 155 2.0TS 8V '93
      sigpic
      VW LADAVAGEN '81
      CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Ок питам защото мисля и аз да земам.Сори,че пися друго не е по темата. ПОЗДРАВИ

Comment

Ето по този начин го свържи

Comment

Хах, гледам си си купил същият ментак като мен - 11 лв на "Илиенци"(Вносител сливенска фирма, произведено в Китай). Поръчал съм си JR, ама съм на 1 месец изчакване, че универсалното KU-120 свършило. Преходник няма да намериш , но може да си направиш. Понеже в ХЕЕД 91, когато отидох само за филтър, започнаха да ме "плакнат" и да ми обявяват цени от 200 лв за филтър и да оставя колата, за да ми направят преходник и термощит ми се видя много. Ми направих си ги сам.
            Съсипах си кутията за фъздушния филтър + много малка част от въздуховода, който влиза в нея и след около 2-3 часа игра с пистолет за топъл въздух си направих преходника. Без това беше лепена от някогашен удар, а и на обикновен филтър няма да се върна, така че без притеснения я принесох в жертва. Малко кит, малко спрей (червен) и стана почти красиво даже.
            Гофрирана алуминиева тръба от тези дето от 1 метър стават на 3 (9 лв) като се разчекнат и си правиш 2-ри въздуховод от отвора до левия халоген към конуса. Остава ти поне за още 2-3 коли, ама какво да се прави на такива парчета се продават. Оставих си и оригиналният въздуховод.
            За термощита най-лесно е да си направиш един шаблон от картон за начало. После (днес го правих) си купуваш еластичен и здрав материал (търсих такъв, от който правят PVC кашоните - перфектен е), аз не успях да намеря и си взех 1 лист подложка за ламинат 3 мм (0.5 кв. м ~ 3 лв). По картоненият шаблон изрязваш и вече сърцевината на щита ти е готова. Днес докато обикалях намерих разни термозащитни мат`ряли, но бяха на достатъчно дълги ролки и на цена от 20 лв на горе за ролка. При положение, че ми трябва парче 50х50 см и то даже ще е много - реших по сиромашки проблема. Купих сенник за кола за 5 кинта, съсипах го по шаблона и до залепих от 2-те страни на подложката с прома. Промата се слага хипер тънко (колко за бог да прости), защото разяжда подложката (някакъв вариант на стериопора е, но по-еластичен, плътен и здрав). Ако си намериш ПВЦ кашон за развасоване мисля, че ще е достатъчно и само от горната страна да му лепнеш термоизолация. При Бобо гледам, че и само с него минават
            цък... Совалката се разбръмча на Субару направо и не знам, дали заради звука си втълпявам, ама май се раздвижи леко ...
            Утре ще ти щракна да видиш как се е получило при мен.
            75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
            155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
            FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
            Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от davidoff_306
              Ето по този начин го свържи
              Да, ама дебитомера на "совалките" не е с кръгъл изход към кутията на възд. филтър и така не става...
              БТВ Всичко, барабар с менте конуса ми излезе ~ 20 лв. Като ми пристигне JR-то само сменявам и излитам .
              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...

Comment

много съм благодарен на колегата тиенди
                ще си направя преходник, но може би ще си потърся истински филтър
                поздрави и пак благодарско

на 155 не може да го нанижеш това чудо ей така направо на дебитомера без преходник!! там дупката е правоъгълна и ... правиш чудеса

Препоръчайте ми хубав филтър. все пак на приемлива цена
                Alfa 155 2.0TS 8V '93
                sigpic
                VW LADAVAGEN '81
                CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Хубавите филтри са скъпички JR ~ 100 лв; K&N ~ 140 лв. За тях си приготвяш и още 35-40 лв за почистващ и омасляващ спрей.
                  Както написах, този го взех за 11 лв, а аналога на YED (турските) с подобен размер мисля е около 20-25 лв.

Comment

Утре ще ти щракна да видиш как се е получило при мен.[/quote]

Много ще ми е полезно бих искал да погледна, преди да се захвана д пиключения. Ако не е много нахално де
                    Alfa 155 2.0TS 8V '93
                    sigpic
                    VW LADAVAGEN '81
                    CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Има да се продават и готови преходници за дебитомера, тук са по 40лв, не са нищо особено - ламарина, дебела няколко мм, в средата изрязана и заварена тръба, това представляват.

Моя го направихме с алуминиева отливка
                      Alfa Romeo 155 1.8TS
                      Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

10х
                        А може ли да се използва в комбинация с газ?
                        Alfa 155 2.0TS 8V '93
                        sigpic
                        VW LADAVAGEN '81
                        CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Тази и следващите 4 снимки в албума. По-късно ще дам линк и на клипче. Само да успея да го обработя, че стана 2 GB и има много излишни неща и мегабайти за рязане от него.

Клипчетата
                          Другият път ще направя сенник на уебкамерката, че повече се чува, отколкото се вижда.
                          Last edited by TRENDi; d.m.y г., 23:36.

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi
                            Тази и следващите 4 снимки в албума. По-късно ще дам линк и на клипче. Само да успея да го обработя, че стана 2 GB и има много излишни неща и мегабайти за рязане от него.

Клипчетата
                            Другият път ще направя сенник на уебкамерката, че повече се чува, отколкото се вижда.
                            ТОВА БЕ6Е 1 ДОБЪР ОТГОВОР ПО ТЕМАТА
                            AlFa RoMeO 155 1.8 twin spark 16v

Comment

а кажете нещо и за газта дее..
                              Alfa 155 2.0TS 8V '93
                              sigpic
                              VW LADAVAGEN '81
                              CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Working...
                              X